Pokličite nas: 041 625 366 pokličite
Val Natura. Sodobna znanost in tradicija z roko v roki do boljšega zdravja.

2 komentarja on “Za vedno…”

  1. Aleš Čerin
    Nisem si mogel, da ne bi takoj prebral. Se z napisanim strinjam in podpiram poročno zavezo: med dvema, pred občestvom in pred Bogom. Na seminarju "Božje kraljestvo je med vami" smo se tri dni poglabljali v pomen zaveze (še posebej poročne). Sam menim, da je dandanašnji dati zavezo pred občestvom in pred Bogom plavanje proti toku. In za plavanje proti toku moraš biti živ - samo žive ribe plavajo proti toku. Poročna zaveza daje - mnogi sicer mislijo, da ne - svobodo, varnost in popolno sprejetost (v sreči in nesreči, bolezni in zdravju), ter komponento trajnosti (za vedno!), kar je v tem instant svetu seveda težko sprejeti. A če sprejmeš, te osreči. Vseeno Bernarda menim, da ključavnice (poleg marketinške poteze) pomenijo - kot sem napisal na Facebooku - simbol klica je v smislu: "jaz bi se rad trdno - jeklenost ključavnice, za vedno - zaklenjenost in ključ se vrže v reko, svobodno - gotovo sta ključavnico zaklenila sporazumno" zvezal s teboj. Poudarjam, da je to le SIMBOL. In to se mi vseeno zdi dobro. Naša generacija (ki je stara okoli 50 let) je dopustila, da je obveznost zaveze izpuhtela, mladi sedaj to pogrešajo in takole s ključavnicami (verjetno podzavestno) izražajo, da bo vse atribute nekdanje poročen zaveze radi nazaj. No vsaj upam, da je tako. Še enkrat hvala za odlično razmišljanje.
    • Bernarda Valenčič, mag.farm.
      Aleš, se strinjam s teboj. Še posebej pa je poročna zaveza pomembna za naše otroke. Glede ključavnic pa sem v dvomu. Simbol je čisto v redu, vendar ne verjamem, da mladi, ko jo zaklenejo, razmišljajo daleč v prihodnost. Seveda ne moremo posploševati, vedno so med njimi lahko tudi taki. Bolj je to verjetno izraz trenutne naklonjenosti. Ključavnica vseeno k ničemer ne obvezuje, že naslednjič jo lahko sklene na istem mestu z drugo osebo. Varnosti, stalnosti pa si mladi želijo že od nekdaj, obenem pa se je bojijo. Zato jim moramo dati prave usmeritve in dober zgled, da bodo pogumno in z veseljem sprejeli odgovornost k zavezi.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 × three =

Vtipkaj rešitev: *

© 2012 Bioresonanca Val Natura d.o.o. Vse pravice pridržane | Pogoji uporabe | Izdelava: izdelava spletnih strani

rvn_polyon_theme rvn_polyon_theme_tv_1_9 rvn_polyon_theme_fwv_2_2